Θέατρο Πολιτισμός

«Καληνύχτα μέρα»: Ένα διαμαντάκι στον ουρανό του παιδικού θεάτρου

Καληνύχτα μέρα

Της Φωτεινής Παπαδάκη

«Σσσσςςςς, κοιμήσου», λένε δυο μικρά παιδιά, όμως κανένα από τα δυο δεν πέφτει για ύπνο. Προτιμούν να καθίσουν κάτω από ένα τεράστιο πάπλωμα και να μοιραστούν τις σκέψεις τους, τις εντυπώσεις τους από τα όσα θαυμαστά γνώρισαν κατά τη διάρκεια της ημέρας τους.

Η μοναδική αμιγώς  θεατρική παράσταση για παιδιά βρεφονηπιακής ηλικίας (από 1-4 ετών) δίνει από την αρχή το στίγμα της και μπάζει τους μικρούς της φίλους στο παιχνίδι της γνωριμίας με πράγματα που θα συναντήσουν αν δεν έχουν ήδη συναντήσει στη ζωή τους.

Οι δημιουργοί αυτής της ξεχωριστής παιδικής παράστασης κατόρθωσαν να ψαύσουν τον κόσμο της καθημερινότητας και να τον μεταφέρουν μέσα από απλούς διαλόγους στη σκηνή, να τον μετουσιώσουν σε υποκριτικό λόγο και σε σκηνικά αντικείμενα, ώστε να μπορέσουν τα φιντάνια του θεατρικού κοινού να παρακολουθήσουν πιο εύκολα την παράσταση και να συνδεθούν με τη δράση των δυο ανθρώπων που βρίσκονται επί σκηνής.

Καληνύχτα μέρα

Η ομάδα Artika αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως με απόλυτο σεβασμό, προσοχή και αγάπη απέναντι στα παιδιά μπορείς να κάνεις θαύματα και να εισάγεις εύκολα, δημιουργικά και εντυπωσιακά παιδάκια προσχολικής ηλικίας στο θεατρικό σύμπαν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί στα παιδιά ένα ποδηλατάκι, που αποτελεί μέρος της παράστασης. Όταν οι ηθοποιοί κάνουν πετάλι ενεργοποιούν την κίνηση σε κάποια χάρτινα σύννεφα που κρέμονται από πάνω, αφήνοντας άφωνους τους μικρούς θεατές.

Στα συν της παράστασης είναι το γεγονός ότι οι γονείς μπορούν να καθίσουν σε μαξιλάρια στο πάτωμα και να κρατήσουν κοντά τους τα μικρά τους. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να προσέχουν τα παιδιά και να απολαύσουν μαζί, «σαν στο σπίτι τους», την παράσταση.

Οι ηθοποιοί που υποδύονται τα δυο παιδιά, με απλά ρούχα και όπλο τους τον απλουστευμένο λόγο και τα σκηνικά ευρήματα, μιλούν για τις αναμνήσεις τους, τα όνειρά τους, γνωρίζουν τις μυρωδιές του κόσμου και ετοιμάζονται να «πετάξουν» για να ανακαλύψουν τα μυστικά του θεάτρου, εντέλει της ίδιας της ζωής.

Ανάμεσα στην προχειρότητα που επικρατεί ιδίως σε παιδικές παραστάσεις, η παράσταση «Καληνύχτα μέρα», που παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη, είναι ένα διαμαντάκι που λάμπει στον ουρανό του παιδικού θεάτρου!

Συντελεστές

Πρωτότυπη ιδέα: Κατερίνα Αλεξάκη

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αλεξάκη, Μαριλένα Τριανταφυλλίδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρια Μπαχά

Παίζουν: Ρεβέκκα Γκόγκου, Αφροδίτη Μητσοπούλου

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€

Μειωμένο: 8€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, ομάδα από 10 άτομα)

Διάρκεια: 40 λεπτά

Πληροφορίες εκδήλωσης

Studio Μαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια , 0030 2106453330,

Κάθε Σάββατο στις 17:00

Είσοδος 8 – 10 ευρώ

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER