Κοινωνία

Καλόγερος άρπαξε οτι πολύτιμο είχε το μοναστήρι κι έφυγε!

ΚΑλόγεροςΣυναγερμός έχει σημάνει στο αστυνομικό τμήμα της Λάρισας, προκειμένου να εντοπιστεί ένας Ρουμάνος μοναχός που «ξάφρισε» το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγιά.

Ο 45χρονος είχε εμφανιστεί στην μονή τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητώντας να γίνει δόκιμος καλόγερος. Όμως, με την πρώτη ευκαιρία που βρήκε, όταν οι ηγούμενος και άλλοι καλόγεροι πήγαν στην Θεσσαλονίκη για ζήτημα της μονής, άρπαξε ότι πολύτιμο βρήκε μπροστά του και έφυγε με ταξί, με πρόσχημα ότι πηγαίνει να… αγοράσει αρνί!

Όταν κατάλαβαν τι είχε γίνει, έκαναν καταγραφή στο μοναστήρι και αποκαλύφθηκε ότι εκτός από τα 4.000€ του ταμείου, ο μοναχός είχε πάρει μια ασημένια λειψανοθήκη στην οποία φυλάσσονταν εδώ και 30 χρόνια λείψανα του Αγίου Αιμιλιανού, δύο εικόνες αρχαιολογικής αξίας του 18ου αιώνα, μία της Παναγίας και μία των Εισοδίων της Θεοτόκου, δύο βενετικά Ευαγγέλια του 19ου αιώνα και ένα laptop!

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για το προς τα πού κατευθύνθηκε ο μοναχός, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν προς το παρόν  να βρουν τον ταξιτζή που τον μετέφερε, ώστε να έχουν κάποια επιπλέον στοιχεία.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa