Περιφέρειες - Δήμοι

Καμίνης: «Η πρωτοβουλία των 5 να είναι απαρχή ενός μεγάλου διαλόγου»

Γιώργος Καμίνης

Με την ευκαιρία της  πρώτης επίσημης ανοιχτής εκδήλωσης της πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων, στο Βόλο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση στην εφημερίδα “Θεσσαλία”:

“Ελπίζουμε να αποτελέσει την απαρχή ενός μεγάλου διαλόγου με την κοινωνία για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τις πόλεις, όχι μόνο αυτή την δραματική περίοδο που βιώνουμε αλλά και για το αύριο. Γι’ αυτό που έχουμε ονομάσει ως μετα-μνημονιακή εποχή. Αιχμή σε αυτές τις πολιτικές γι’ αυτό και με αυτές ξεκινάμε είναι  βεβαίως και οι πολιτικές συνοχής και αλληλεγγύης.
Στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι οι προτάσεις, οι δράσεις και η ανταλλαγή καλών πρακτικών στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου η πολιτική ηγεσία που εφαρμόζει πολιτικές αλλά και οι πολίτες  που είναι οι αποδέκτες αυτών των πολιτικών, να μπορέσουν τουλάχιστον στον εγγύτερο γι’ αυτούς θεσμό να συνεννοηθούν και να δουλέψουν μαζί.
Πολλοί ψάχνουν να ανακαλύψουν πίσω από την πρωτοβουλία μας, πολιτικές ή άλλες φιλοδοξίες. Το μέλλον θα τους διαψεύσει.
Προφανώς υπάρχουν κοινές πολιτικές γραμμές και αξίες μεταξύ μας. Υπάρχουν κοινοί στόχοι για σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η κίνησή μας όμως είναι αμιγώς αυτοδιοικητική. Είναι μία έκφραση του ενιαίου προβληματισμού και των επιδιώξεών μας για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης των πόλεων αλλά και της διερεύνησης των σχέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το νέο πολιτικό και κοινωνικό της περιβάλλον, με το Κράτος και την κεντρική Κυβέρνηση, με τους πολίτες και την Κοινωνία Πολιτών, με την  επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τη νέα ανάπτυξη.
Απαλλαγμένο από τις δεσμεύσεις του παρελθόντος. Χωρίς πελατειασμό και προνομιακές σχέσεις με το κομματικό σύστημα. Με αίσθημα ευθύνης για τον πολίτη, με κριτική σχέση αλλά και με σχέση αμοιβαίου σεβασμού απέναντι στην κυβέρνηση και τα κόμματα και σε ανοιχτή γραμμή με τις νέες προτεραιότητες που θέτει η δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Οι δήμοι είναι εκείνοι που καλύπτουν πλήρως τα κενά που αφήνει πίσω του το κράτος, στη σίτιση, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη στέγη, όλο και περισσότερων ανθρώπων που δοκιμάζονται καθημερινά από την κρίση. Αλλά οι δήμοι είναι εκείνοι, που θα κληθούν την επόμενη μέρα, να μην μείνουν οι πόλεις τους πίσω στην κούρσα της εξέλιξης.
Προσέξτε όμως: δεν υποκαθιστούμε ούτε θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανέναν. Εκφραζόμαστε στο εσωτερικό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και αυτή μας εκφράζει, κάνοντας καλά τη δουλειά της».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER