Πολιτική

«Καρφί» μεγέθους πυραύλου στον ΣΥΡΙΖΑ απο πρώην πρωτοκλασσάτο

Ερωτηματικό

Αποτέλεσε μια απο τις πιο δυνατές δημοσιογραφικές πένες της Κουμουνδούρου, ήταν απο τους ανθρώπους που έμπαιναν και έβγαιναν απο το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα με χαρακτηριστική άνεση, στην πορεία ανέπτυξε περισσότερες σχέσεις με τον Φώτη Κουβέλη και όταν ήρθε η ώρα της κρίσεως επέλεξε την «Αριστερά της ευθύνης». Όταν όμως και η ΔΗΜΑΡ άλλαξε ρότα τότε αποχώρησε.

ANDREAS PAPADOPOULOS

Ο λόγος για τον Ανδρέα Παπαδόπουλο που θυμήθηκε μια συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου όπου ο ιστορικός ηγέτης της Ελληνικής φιλοευρωπαικής Αριστεράς εξιστορούσε πόση ικανοποίηση ένιωσε γιατί…η Αριστερά έχασε στην Ελλάδα. Ο λόγος; Γιατί όπως ανέφερε σε συνέντευξη του θα κυβερνούσαν «ανθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν».

Ακολουθεί στο σχετικό απόσπασμα:

Από τη στιγμή που μπήκα μέσα στο αριστερό κίνημα ήμουνα δοσμένος σε αυτό. Δεν ήμουνα με την κριτική διάθεση που απέκτησα εκ των υστέρων, γι’ αυτό και τα όσα συζητάμε για νέους κ.τ.λ. τα ακούω βερεσέ. Ενας νέος αν δεν έχει εμπειρίες, δεν τις έχει ζήσει, δεν τις έχει βιώσει για να μπορεί να κάνει τον κριτικό έλεγχο, εύκολα παραδίδεται στους εντυπωσιασμούς. Ηρθε μια στιγμή που μπορούσα να δω πολλά πράγματα από τη συμπεριφορά του Ζαχαριάδη, δεν τα είδα. Και νιώθω μια ευθύνη. Δεν ασκούσα, βέβαια, τότε καμιά απολύτως επιρροή. Ημουν ένα στελεχάκι της βάσης, που δεν μετείχε στις πολιτικές διεργασίες, που δεν είχε την πληροφόρηση, αλλά δεν είχε και το κουράγιο να δει κατάματα τους ανθρώπους, οι οποίοι στα μάτια του παρουσιάζονταν γιγάντιοι. Και είδα ότι όλοι αυτοί, ας μην τους πω όλους, ήταν περιτρίμματα. Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο -τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν- θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ένας ήρωας για τη νεολαία, γραμματέας της νεολαίας κ.τ.λ. Ανθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι όμως εκείνη την εποχή, σας επαναλαμβάνω, τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa