Παρασκηνιακά

«Καρφιά» Μοσκοβισί σε Τσίπρα: Αφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές στα ΜΜΕ

Αιχμές σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης άφησε η εκπρόσωπος του ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

Η κ. Μπράιτχαρτ δήλωσε για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει πως έχει στείλει στην Επιτροπή στοιχεία για το ασφαλιστικό πως: «αφήνουμε την Αθήνα να κάνει διαρροές στα ΜΜΕ, εμείς μιλάμε μόνο με επίσημα κανάλια».

Στο ερώτημα αν η συνάντηση των δύο ανδρών άνοιξε τον δρόμο για την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, η Α. Μπράιτχαρτ απάντησε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν μόλις λάβουν από τις ελληνικές αρχές τις πληροφορίες που χρειάζονται. Προς το παρόν, προσθεσε, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο και υπάρχει πρόοδος.

Όσο για το κλίμα ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα και Μοσκοβισί είπε: «Οι δύο άνδρες είχαν μια φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα και τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος».  Σύμφωνα με την ίδια, στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε τη σημασία ενός «φιλόδοξου σχεδίου αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού» και την ανάγκη να τεθεί σε λειτουργία το ελληνικό Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. «Και τα δύο είναι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα η πρώτη αξιολόγηση», προσέθεσε η Α. Μπράιτχαρτ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa