Κοινωνία

Καστελόριζο: Τα 205 κιλά εκρηκτικών που τρόμαξαν τους αστυνομικούς

Αστυνομία Περιπολικό

Συναγερμός σήμανε για κάμποση ώρα στο αρχηγείο της Αστυνομίας, μετά την ανεύρεση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικής ύλης στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αμμωνιοδυναμίτιδα βάρους 205,5 κιλών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος σε ένα χώρο που χρησιμοποιείται για την απόθεση απορριμμάτων και ήταν τοποθετημένη μέσα σε πλαστικές συσκευασίες οι οποίες εξετάζονται για δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας αν και αρχικά εμφανίστηκαν προβληματισμένοι από την ανακάλυψη των εκρηκτικών, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να υπήρχε σχέδιο δολιοφθοράς με στόχο πιθανούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων, τελικά φτάνουν στο συμπέρασμα πως μάλλον πρόκειται για τυχαίο γεγονός.

«Πρόκειται για μία εκρηκτική ύλη που συναντά κανείς συχνά σε λατομείο και στο νησί υπάρχει ένα παλιό», ανέφερε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στο «Π». Η αίσθηση που υπάρχει στις Αρχές είναι ότι κάποιος να τα είχε αποθηκευμένα και για τους δικούς του λόγους να θέλησε να τα ξεφορτωθεί με αυτόν τρόπο, σε μία περιοχή για χρόνια αποτελεί χωματερή.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης είχε ξεσπάσει πυρκαγιά (από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους) στο κτίριο που είχε παραχωρηθεί από τον δήμο Καστελόριζου για να αποθηκεύονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, τόσο το κτίσμα όσο και τα αποθηκευμένα υλικά. Οι αστυνομικοί που διενεργούν την προανάκριση, εξετάζουν ενδεχόμενη σύνδεση των δύο περιστατικών.

Παπ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa