Κοινωνία

Καταδικάστηκε ο Βασίλης Μπακατσέλος για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στον «Αγγελιοφόρο»

Αγγελιοφόρος

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε o μέχρι πρόσφατα νόμιμος εκπρόσωπος της υπό πτώχευσης εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» Βασίλης Μπακατσέλος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η καταδίκη του κ. Μπακατσέλου αφορούσε τη μη καταβολή δεδουλευμένων, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν τέσσερις εργαζόμενοι της εφημερίδας για μισθούς του προηγούμενου διαστήματος,τον περασμένο Μάιο.

Ο κ. Μπακατσέλος τότε είχε συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε δικάσιμος, ωστόσο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος επικαλέστηκε την οικονομική αδυναμία του εκδοτικού ομίλου του Αγγελιοφόρου για την εξόφληση των αποδοχών των εργαζομένων και τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν κατέστη εφικτό να συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο μετατρέποντας την επιβληθείσα ποινή σε χρηματική προς 25 ευρώ ημερησίως, καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή της.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες η ιδιοκτησία της εφημερίδας προχώρησε σε παύση πληρωμών και κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, η οποία θα συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στις 27 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας βρέθηκαν έξω από τα δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης από νωρίς το πρωί, αναρτώντας δύο πανό, ενώ μοίρασαν το πρώτο απεργιακό τους φύλλο σε περαστικούς. Μέχρι σήμερα οι οφειλόμενες αποδοχές σύμφωνα με τους εργαζόμενους αντιστοιχούν σε 8-9 μήνες.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa