Πολιτική

Καταθέτουν σήμερα για τον Άκη ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Βάσω Παπανδρέου

Παπαντωνίου και Άκης

Σήμερα στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες αναμένεται να καταθέσουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Βάσω Παπανδρέου.

Μετά τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι κατέθεσαν πριν μέρες στη δίκη του Άκη η διαδικασία συνεχίζεται με δυο πρώην υπουργούς, μελών του ΚΥΣΕΑ επί υπουργείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η Βάσω Παπανδρέου θα βρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κατά την περίοδο που ο ίδιος κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Η κλήτευση των άλλοτε κορυφαίων μελών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κρίθηκε ως απαραίτητη από το δικαστήριο, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να βοηθήσουν την έδρα στην ανεύρεση της αλήθειας με τις μαρτυρίες τους καθώς την εποχή που ελήφθησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa