Μαρς

Κάθε χρόνο 50 στελέχη στις Ειδικές Δυνάμεις

Ειδικές Δυνάμεις

Λύση στο πρόβλημα του αυξημένου ηλικιακού μέσου όρου σε τομείς των Ειδικών Δυνάμεων και εξασφάλιση της επαρκούς στελέχωσής τους, βρήκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την πραγματοποίηση περιορισμένων προσλήψεων. Εννοείται χωρίς να επηρεάζεται ο αριθμός όσων θα αποφοιτήσουν από τις στρατιωτικές σχολές και θα σταδιοδρομήσουν στις Ε.Δ.

Ξεκινώντας από το 2014, και κάθε χρόνο έκτοτε, 50 νέοι θα εντάσσονται στο στράτευμα με κριτήριο την ηλικία, μέχρι 25 ετών, και την ικανότητά τους, δηλαδή να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη θητεία τους σε σχολείο των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς ή του Πολεμικού Ναυτικού, οπότε και στη συνέχεια θα διανέμονται ανάλογα με τις ανάγκες στον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό, με τους πρώτους να μοιράζονται ανά 25 στον ΕΣ και το ΠΝ. Όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν μία από τις 50 θέσεις θα πρέπει να ξέρουν πως θα καταταχτούν, σε πρώτη φάση, για διάστημα έως τριών ετών ως βατραχάνθρωποι, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες με δυνατότητα ανανέωσης της ανακατάταξης ή της επανακατάταξής τους για δύο ακόμη φορές, κάθε μία για πέντε χρόνια.

Από την άλλη εφόσον, σε οποιοδήποτε στιγμή κριθούν από αρμόδια υγειονομική επιτροπή ικανοί κατηγορίας δευτέρας (Ι2) απολύονται, ενώ για όσο διάστημα υπηρετούν ασφαλίζονται στο Ι.Κ.Α-Ε.Τ.Α.Μ και στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών Ε.Τ.Ε.Α.Μ. Βεβαίως, για όσο βρίσκονται στο στράτευμα θα έχουν τα ίδια δικαιώματα από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης, όπως και οι μόνιμοι στρατιωτικοί.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER