Κοινωνία

Κατηγορείται για παιδεραστία στην Ελλάδα Ρώσος ιερέας

Ιερέας

Καταζητείται  Ρώσος ιερέας για δύο υποθέσεις παιδεραστίας στην Ελλάδα όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Επιτροπή Έρευνας της Εισαγγελίας και τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο λόγος για τον 34χρονο ιερέα Γκλεμπ Γκροζόφσκι και πνευματικό του γενικού  διευθυντή της ποδοσφαιρικής ομάδας Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης,  ο οποίος κατηγορείται για επιθέσεις σε βάρος δύο κοριτσιών, ηλικίας 9 και 12 ετών, τον περασμένο Ιούνιο στην  Κω σε μια παιδική κατασκήνωση μιας ορθόδοξης οργάνωσης σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Όπως δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος των ρωσικών αρχών στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο Γκροζόφσκι βρίσκεται στο Ισραήλ, ενώ έχει  εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ιερέας συνεργαζόταν με μια οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών, πρέσβης της οποίας  είναι ο Αντρέι Αρσάβιν, ενώ φαίνεται ότι έχει διαπράξει παρόμοιες πράξεις και στην Αγία Πετρούπολη.

Η Ζενίτ έσπευσε να διαψεύσει σε ανακοίνωση της οποιαδήποτε σχέση της ομάδας και των δραστηριοτήτων της  με τον Ρώσο κληρικό υπογραμμίζοντας ότι: «Όλοι ξέρουν ότι ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι υπήρξε μαθητής στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Πετρούπολης και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζενίτ απευθύνονταν σε εκείνον με την ιδιότητά του ιερέα»

Εξαιτίας της έρευνας που είναι ακόμη σε εξέλιξη, εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Αλεξέι Μπόλτσκοφ, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti πως ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι, έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa