Μαρς

Κέρδισαν τη μάχη για το πτυχίο!

Τα κατάφεραν, τελικά, οι στρατιωτικοί αλλά και οι αστυνομικοί, καθώς η άδικη σε βάρος τους ρύθμιση, η οποία δεν τους επέτρεπε την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα αντικατασταθεί.

Οπως αποκάλυψε ο ΣΥΣΜΕΔ, που κίνησε τη σχετική διαδικασία στέλνοντας επιστολή στον υπουργό Παιδείας, η οποία οδήγησε και στην κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Παιδείας εισάκουσε το αίτημα των στρατιωτικών για επαναφορά της δυνατότητας σε αποφοίτους Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) να κατατάσσονται σε κάθε τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και με προσθήκη-τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Α΄176)», επαναφέρει το παλαιό καθεστώς.

Επιπλέον, με την παράγραφο 4 του ιδίου δίνει τη δυνατότητα στα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι φοιτητές πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη, κατά τις κείμενες διατάξεις, θέση πανεπιστημίου ή ΤΕΙ στην πόλη όπου υπηρετούν. Κερδισμένοι βγαίνουν έτσι και οι αστυνομικοί, το αίτημα των οποίων πήγε στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa