Πολιτική

Κηδεύτηκε σήμερα το στέλεχος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζόφ

Σήμερα το απόγευμα στην Καισαριανή κηδεύτηκε το στέλεχος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζόφ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να αποστέλλει στεφάνι, όπως έκαναν και οι πρεσβείες της Παλαιστίνης και της Κούβας, η ΚΕ του ΑΚΕΛ και το παράρτημα του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και η πολιτική κίνηση «Κομμουνιστική Ανανέωση».

Παρόντες ήταν, επίσης, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχη και μέλη του κόμματος, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Παπαδημούλης, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Πριμηκήρης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής.

«Ο Ορέστης Κολοζόφ ήταν γνήσιο τέκνο του ΚΚΕ, ασυμβίβαστος αντίπαλος των εκμεταλλευτών, ένας σύντροφος με πολύχρονη δράση πλήρους συνέπειας λόγων και έργων, ένας κομμουνιστής που διακρινόταν για την νηφαλιότητα στη σκέψη, την κομμουνιστική σεμνότητα και την σταθερότητα, ένας επιστήμονας διανοούμενος της δράσης που ενίσχυσε με τις γνώσεις του τον συλλογικό αγώνα», ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Αρβανιστάκης, ο οποίος εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στην πολιτική κηδεία του στελέχους του ΚΚΕ, το απόγευμα της Δευτέρας στην Καισαριανή.

Ο κ. Αρβανιτάκης είπε ότι η μεγάλη απώλεια του Ορέστη Κολοζόφ υπενθυμίζει ταυτόχρονα τη «μεγάλη μας ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη», αναφέρθηκε στην πολύχρονη δράση του εκλιπόντος, και υπογράμμισε ότι στάθηκε ακλόνητος μαχητής του σοσιαλισμού και του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματος, αδιάλλακτος απέναντι στον δεξιό και τον αριστερό οπορτουνισμό, τόσο το 1968, όσο και το 1989-1991.

Εξήρε επίσης τη συμβολή του Ορέστη Κολοζόφ στην ενίσχυση της κοινής δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και την προσπάθειά του για την ενίσχυση του διεθνισμού και της αλληλεγγύης των λαών.

«Το παράδειγμα της αγωνιστικής σου διαδρομής είναι η παρακαταθήκη σου προς εμάς» κατέληξε ο κ. Αρβανιτάκης.

«Ο Ορέστης ήταν ένας Έλληνας κομμουνιστής, με έκανε να αγαπήσω τόσο την Ελλάδα και τον λαό της που ήθελα να είμαι Ελληνίδα, είμαι Ελληνίδα, ενώ με έμαθε ότι ακόμα κι αν διαφωνώ σε κάτι με το ΚΚΕ να παλεύω για την άποψή μου μέσα στο κόμμα» τόνισε η καταγόμενη από την Ιταλία σύζυγος του Ορέστη Κολοζόφ, Μαριέλλα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER