Πολιτική

Κλείνει εκκρεμότητες για τις περιφερειακές εκλογές ο Βενιζέλος – Συναντήσεις με Γκερέκου, Καϊλή και Άγγελο Τόλκα

Εν αναμονή της συνάντησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τους «58» στις 20:00, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Νίκο Ανδρουλάκη του κόμματος αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας  με την Άντζελα Γκερέκου, τον πρώην βουλευτή Ημαθίας Άγγελο Τόλκα αλλά και την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες τόσο για τις υποψηφιότητες στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά και για στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Άντζελα Γκερέκου αναμένεται να πάρει και επίσημα το χρίσμα της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Ιονίου ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη για την Εύα Καϊλή και τον κ. Τόλκα. Παράλληλα, στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τους «58» λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης να ακολουθηθεί σταυροδοσία στις ευρωεκλογές με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συμβιβασμό των δύο πλευρών.

Ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές του ότι η κίνηση αυτή – παρότι αιφνιδιαστική – είχε ως στόχο την πιο άμεση επαφή ευρωβουλευτών και κοινής γνώμης, αδιαμεσολάβητα. Ταυτόχρονα θα επιχειρηματολογήσει ότι αρκετά στελέχη της κίνησης που θα συγκροτήσουν την ελληνική «Ελιά» έχουν την ανγνωρισιμότητα που απαιτείται ώστε να υπερψηφιστούν από τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο σύστημα – το οποίο θα θεσμοθετηθεί σύντομα με νόμο στη Βουλή – η Ελλάδα θα λογίζεται ως ενιαία περιφέρεια, ώστε να διασφαλιστεί η αναλογικότητα της ψήφου. Τα ψηφοδέλτια θα απαρτίζονται από 42 άτομα για κάθε συνδυασμό τα οποία θα επιλεγούν από τις εκάστοτε ηγεσίες και μεταξύ αυτών οι πολίτες θα κληθούν να «σταυρώσουν» του υποψηφίους της επιλογής τους. Δεν θα υπάρχουν επικεφαλής και τα ονόματα θα παρατίθενται κατ’ αλφαβητική σειρά.

Ο κ. Βενιζέλος προτίθεται στις διαβουλεύσεις του με τους «58» και όποιες συμπαραταχθούν με την Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη, να διαβεβαιώσει ότι θα αποτυπωθούν αντιπροσωπευτικά οι αναλογίες. Ο ίδιος θα προτείνει κάποιες προσωπικότητες κύρους και περί τα 10-12 στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com /  Παναγιώτης Τζάμαρος

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa