Κόσμος

Κόκκινος συναγερμός για κύματα θηρία στην Ισπανία

κύμα ισπανια

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί πολλές επαρχίες στη βόρεια ακτογραμμή της Ισπανίας εξαιτίας των καταιγίδων και των κυμάτων ύψους έως και 10 μέτρων. Ο εφιάλτης διαρκεί εδώ και τέσσερις μέρες, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή και οι υπηρεσίες διάσωσης διέκοψαν τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός εφήβου 15 ετών που παρασύρθηκε την Κυριακή από τα κύματα στην περιοχή του Φοθ, στη Γαλικία στα βορειοδυτικά της χώρας.

Τα κύματα προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές στη γειτονική περιφέρεια των Αστουριών όπως και στη Χώρα των Βάσκων, όπου οι δημοτικές αρχές εκτίμησαν τις ζημιές στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.«Μεταξύ των καταγεγραμμένων ζημιών, περιλαμβάνονται ο τοίχος του Πασέο Νουέβο, οι καμπίνες της παραλίας της Κόντσα, οι είσοδοι της παραλίας, οι γέφυρες και η προβλήτα στην παραλία Θουριόλα» τόνισε η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Στις Αστούριες, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν «τα κονδύλια έκτακτης βοήθειας για να επισκευάσουν τις ζημιές». Τα κύματα κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος του τοίχου που προστατεύει την πρόσβαση στην παραλία Σαν Λορένθο στο Χιχόν. Οι σφοδρές καταιγίδες προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισπανίας, άνεμοι με ταχύτητες υψηλότερες των 130 χιλιομέτρων ανά ώρα αναμένονται να «χτυπήσουν» τις ακτές της Γαλικίας. Το ύψος των κυμάτων θα ξεπεράσει τα επτά μέτρα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa