Μαρς

«Κόκκινος» συναγερμός σε όλα τα στρατόπεδα

Στρατιώτης

Συναγερμός έχει σημάνει στην  Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς και στις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, λόγω της απόπειρας κλοπής αντιαρματικών όπλων και βλημάτων σε  στρατόπεδο της Αττικής.

Οι δράστες επιχείρησαν να κόψουν τα συρματοπλέγματα του στρατοπέδου και να προσεγγίσουν τον χώρο φύλαξης του αντιαρματικού οπλισμού. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από στρατιωτική περίπολο και ετράπησαν σε φυγή.

Σε στρατιωτικές μονάδες όπου φυλάσσεται βαρύς  στρατιωτικός οπλισμός έχουν ήδη προωθηθεί ομάδες φύλαξης των  Ειδικών Δυνάμεων, αφού τις τελευταίες μέρες υπήρχαν πληροφορίες για προσπάθεια κλοπής στρατιωτικού υλικού, ενώ έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Είναι απόλυτα σαφείς οι εντολές της στρατιωτικής ηγεσίας, σε όλες της μονάδες που διαθέτουν και φυλάσσουν «αξιοποιήσιμα» όπλα και πυρομαχικά από  τρομοκρατικές ομάδες, τα  μέτρα ασφαλείας να είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστα. Είναι αδιανόητο, για την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, να συμβεί αυτήν τη χρονική περίοδο κλοπή πολεμικού υλικού από στρατιωτικές μονάδες, αν και το φαινόμενο αυτό δεν θα είναι πρωτοφανές, μια και υπάρχει ιστορικό προηγούμενο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Συκούριου Λάρισας –στις 24 Δεκεμβρίου του 1989–, όπου από τις αποθήκες του στρατοπέδου εκλάπησαν αντιαρματικές ρουκέτες, καθώς και των μπαζούκας του Πολεμικού Μουσείου που εκλάπησαν το 1990. Πάντως, και άλλες φορές έχουν κλαπεί όπλα και πυρομαχικά από μονάδες του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ. (ΑΤ Βύρωνα, Λιμεναρχείο Ραφήνας) τα οποία βρέθηκαν στα χέρια τρομοκρατικών ομάδων.
Ωστόσο, με τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα είναι μάλλον αφελές κακοποιοί ή  τρομοκράτες να επιχειρήσουν να οπλιστούν από τις αποθήκες του στρατεύματος. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να αποκτήσουν στρατιωτικό οπλισμό, ακόμα και βαρύ οπλισμό, και δεν θα ρισκάρουν τη σύλληψή τους στον φράχτη ενός στρατοπέδου. Εκτός και αν υπάρχει άλλη σκοπιμότητα… Επίσης, δεν προκύπτει ότι η πρόσφατη απόπειρα κλοπής όπλων από στρατόπεδο συνδέεται με τη σύλληψη «γνωστού» καταζητούμενου που έχει καταδικαστεί για εγκληματική τρομοκρατική δραστηριότητα.

Χρήστος Α. Καπούτσης

Από το ένθετο « ΜΑΡΣ» της εφημερίδας Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 10/01/2015

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa