Πολιτική

Κουβέλης: «Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα μνημόνια»

Φώτης Κουβέλης

Από τους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε την ανάγκη ανακοπής της λιτότητας και της ύφεσης, αλλά και της αναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων.

«Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα Μνημόνια και εκείνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι μόνο με την ανάπτυξη μπορεί να εξασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση.

Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε παράλληλα «επικοινωνιακή πολιτική» τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος. «Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραϊζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους έλληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση», σημείωσε.

Μιλώντας σε εκδήλωση με τη συμμετοχή νέων αγροτών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρουσίασε την πρόταση του κόμματός του για τον αγροτικό τομέα, που πρέπει, όπως είπε, να στηρίζεται στην αύξηση και ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής, στην παραγωγή επώνυμων και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων και στην προώθηση του συνόλου των ελληνικών διατροφικών προϊόντων στην εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.
«Στις σημερινές συνθήκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη η χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα που θα κινείται στο τετράπτυχο: αγροτική ανάπτυξη-αειφορία-ανταγωνιστικότητα-κοινωνική συνοχή», επεσήμανε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa