Οικονομία

«Κραχ» στο χρηματιστήριο – Χάνει πάνω από 10%

χρηματιστήριο

 

Σε κλοιό ισχυρότατων πιέσεων βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και υπό το βάρος της απειλής για πιθανό «κούρεμα» μεγαλοκαταθετών και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Υπάρχει ένα μούδιασμα στην αγορά, επικρατεί νευρικότητα και επιφυλακτικότητα με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εξελίξεις στην Ευρωζώνη», δήλωσε στο Reuters αναλυτής.

Εκτίμησε δε ότι η αγορά δεν θα ενδιαφερθεί ιδιαίτερα για τα τραπεζικά αποτελέσματα μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τους καταθέτες στην Ευρωζώνη.

Λίγα λεπτά πριν τις 15:00, ο Γενικός Δείκτης ΓΔ-5,64% διαμορφώνεται στις 828,03 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 6,43%. Ο τζίρος ανέρχεται στα 55,12 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, με τις ισχυρότερες πιέσεις να ασκούνται στους κλάδους Κοινής Ωφελείας (-11,3%), Τηλεπικοινωνιών (-9%) και Προσωπικών & Οικιακών Προϊόντων (-8,7%).

«Στο κόκκινο» βρίσκονται, εν τω μεταξύ, όλες οι μετοχές του FTSE25. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των Intralot ΙΝΛΟΤ-16,24% (-17,3%), ΔΕΗ ΔΕΗ-13,91% (13,1%), ΕΛΠΕ (-12,3%) και ΕΛΛΑΚΤΩΡ-12,27% (-13,5%).

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa