Οικονομία

Κραυγή αγωνίας για τις… λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Λαϊκές αγορές θέμα Καρφίτσα

Του Βαγγέλη Στολάκη

Αντιμέτωποι να βρεθούν χωρίς… δουλειά εάν τους αφαιρεθούν οι άδειες που μέχρι σήμερα έχουν στην κατοχή τους είναι 500  επαγγελματίες από τους 1.300 περίπου που δραστηριοποιούνται στις  λαϊκές αγορές του  νομού Θεσσαλονίκης. Οι ίδιοι αδυνατούν να λάβουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με αποτέλεσμα στις 2 Μαρτίου να τους αφαιρεθούν οι άδειες που έχουν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας,  Άγγελο Δερετζή έχει σταλεί σχετικό υπόμνημα στον νέο υπουργό  Γιώργο Σταθάκη και ζητείται εντός των επομένων ημερών να ληφθούν σχετικές  πολιτικές αποφάσεις.

Ανάλογο πρόβλημα, όπως έγινε γνωστό, αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο χώρο των λαϊκών αγορών στην Αττική, με τη διαφορά ότι η Περιφερειάρχης  Ρένα Δούρου έχει λάβει απόφαση να μην αφαιρέσει από κανέναν επαγγελματία του χώρου την άδεια λόγω απουσίας ασφαλιστικής και  φορολογικής ενημερότητας.

Ο κ. Δερετζής ωστόσο, σε ερώτηση του  karfitsa.gr ξεκαθάρισε πως δεν αναμένει αντίστοιχη κίνηση από τον  Απόστολο Τζιτζικώστα, αφού η Περιφέρεια πρέπει να επιβάλλει το νόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Karfitsa.gr.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa