Πολιτική

Κρίσιμο ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ και εξελίξεις με εξαιρετική σημασία

Τσίπρας Μέρκελ Ομπάμα

Του Γιάννη Ντάσκα

Προσέξτε εξελίξεις των οποίων η σημασία θα αποδειχθεί εξαιρετική στο αμέσως προσεχές διάστημα.

*Η Ελλάδα πλήττεται από έναν φαύλο κύκλο διαμάχης στο εσωτερικό της τρόικας. Το επηρεαζόμενο από τις ΗΠΑ Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνεί με το επηρεαζόμενο από την Ευρωζώνη τμήμα και μάλιστα τόσο πολύ ώστε ο κ. Τόμσεν (ΔΝΤ) να δηλώνει ότι θα έρθει μόνος του στην Αθήνα, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση. Έτσι ανάγκασε και τους άλλους δυο να πουν ότι έρχονται μεθαύριο. Η επίσκεψη έχει τεράστια σημασία για το αν θα ληφθούν ή όχι άλλα μέτρα ,δηλαδή για το αν θα παραιτηθεί ουσιαστικά η κυβέρνηση καταφεύγοντας σε εκλογές για να περισώσει ,όποια αξιοπιστία μπορεί.

*Η Ελλάδα πλήττεται από έναν φαύλο κύκλο βίας που ξεκίνησε από τις μαχαιριές του Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα και ως δεύτερο, προφανώς όχι τελευταίο, επεισόδιο έχει τη δολοφονία των δυο χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο. Αμέσως σχεδόν από ΜΜΕ γίνεται λόγος για προβοκάτσια με σκοπό την βύθιση της Ελλάδας σε μεγαλύτερη (και εσωτερική) κρίση.

* Γίνεται γνωστό τώρα ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να λάβει μέρος και ως ομιλητής σε συνέδριο με θέμα το αν μπορεί να επιβιώσει η Ευρωζώνη. Αυτή η επιβίωση εξαρτάται άμεσα και από το αν θα την πολεμήσουν την Ευρωζώνη μέχρις εσχάτων οι ΗΠΑ. Αν την πολεμήσουν δεν αντέχει. Τελεία.

*Γίνεται σήμερα γνωστό ότι Γερμανία και ΗΠΑ θα υπογράψουν συμφωνία για να μην αλληλοκατασκοπεύονται. Άρα βάζουμε στην άκρη τον Σνόουντεν, άρα δεν πολεμούν οι ΗΠΑ την ευρωζώνη μέχρι τελικής πτώσης…

* Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης σήμερα δηλώνει ότι μπορεί να είναι και προβοκάτσια μυστικών υπηρεσιών όλα αυτά που ζούμε… Ταυτόχρονα απαντά στη φημολογία ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εμπλέκονται στη ΜΑΡΦΙΝ λέγοντας ότι από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων θα προέκυπταν διασυνδέσεις και τέτοια ως σήμερα δεν υπάρχει. Ταυτόχρονα αποδοκίμασε τις “καταδρομικές” επιχειρήσεις στις Σκουριές για το χρυσό. Τις επενδύσεις στο χρυσό έχουν κάνει Καναδοαμερικανοί, εκεί όπου μεταβαίνει ο κ. Τσίπρας.

*Την τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη χαιρετίζει ως καθαρή και για πρώτη φορά τόσο ανοιχτή ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Παπαμίκος στην ίδια (Σκάι) συζήτηση. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι θα έχει τεράστια σημασία το πώς θα γυρίσει από τις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Και επειδή ουδείς μετά Χριστόν προφήτης, σπεύδουμε να προφητεύσουμε ότι αν “τα βρουν” ΗΠΑ και Γερμανία στις παρακολουθήσεις με τον Σνόουντεν οι ΗΠΑ θα συνδράμουν τη Γερμανία στην Ευρωζώνη, θα πιέσουν την Ελλάδα (και σωστά) για πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής των μεγάλων και θα πιέσουν τη Γερμανία να πάψει να κερδοσκοπεί τόσο ασύστολα κατά του ευρωπαϊκού νότου γιατί αυτό την ισχυροποιεί ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη και αυτό δεν συμφέρει τις ΗΠΑ. Η γνωστή καθηγήτρια κα Μαίρη Μπόση, ειδική σε θέματα βίας και τρομοκρατίας μίλησε για προβοκάτσια, υπό την ευρεία μορφή, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η βία θα συνεχισθεί στην Ελλάδα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa