Παρασκηνιακά

Ξεκάθαρη υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές

Νέα δημοκρατία

Η πρώτη αποτίμηση της Συγγρού για τα εκλογικά αποτελέσματα των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών, δείχνει την ξεκάθαρη επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα νούμερα αποτελούν την μεγάλη απόδειξη», αναφέρει στο «Π» κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις περιφέρειες η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να επικρατήσει στις εφτά από τις δεκατρείς (Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα). Αν προσθέσουμε και τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος επανεκλέγει περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας, ο αριθμός ανεβαίνει στους οκτώ, καθώς ο κ. Τζιτζικώστας δεν σταμάτησε ποτέ να αποτελεί μέλος της φιλελεύθερης παράταξης.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει μόνο δύο περιφέρειες (την Αττική και την Ιονίων Νήσων).

Ενώ και στους δήμους η υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος είναι ξεκάθαρη, καθώς από τις πενήντα ένα πρωτεύουσες νομών η ΝΔ κέρδισε τις εικοσιπέντε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις έξι.

Παρόμοια είναι η εικόνα που επικρατεί και στο Λεκανοπέδιο καθώς από τους εξήντα έξι δήμους, η ΝΔ κέρδισε τους είκοσι εννέα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έντεκα.

Ακόμη, στο νομό Θεσσαλονίκης η ΝΔ κατάφερε να έρθει πρώτη στους εννέα από τους δεκατέσσερις δήμους σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να πάρει κανέναν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ κατάφερε να κερδίσει πρωτεύουσες νομών όπως η Θήβα, το Άργος, το Αγρίνιο και η Νάουσα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ανώτατη κομματική πηγή της Συγγρού μιλώντας στο «Π» για το αποτέλεσμα σχολίασε «οι πολίτες επιδοκίμασαν την στρατηγική της παράταξης να στηρίξει πρόσωπα που είχαν συγκροτημένη αυτοδιοικητική ατζέντα, κόντρα στα σκληρά ξεπερασμένα διλήμματα».

Θ.Δ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa