Άρθρα

Ξενοκρατία !!!

Βασιλάκης-Αριστοτέλης

Αισίως φτάσαμε στον πέμπτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης για την Ελληνική οικονομία και το «γαϊτανάκι του τρόμου» προβλέπεται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη… Οι συνταγές για έξοδο από την κρίση, τόσο των Ευρωπαίων, όσο και του ΔΝΤ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ και πιστέψτε με, γι’ αυτό δεν έχουμε την ευθύνη ΕΜΕΙΣ…

Επειδή έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς από τον ξένο τύπο κυρίως, αλλά και από «Έλληνες αναλυτές ευθύνης», για το πόσο η σύγχρονη Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται στην παγκόσμια κοινωνία έχω να καταθέσω μερικές σκέψεις, οι οποίες αναδεικνύουν κατά τη γνώμη μου, ότι όσο σημαντικό είναι το dna ενός λαού, άλλο τόσο σημαντικοί είναι και οι μηχανισμοί ενός κράτους, για να προοδεύσει, το οποιοδήποτε μυαλό.

Η Ελλάδα, από τότε που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους έχει στηθεί ως κράτος 100% από τους ξένους. Μην ξεχνάμε πως τα πρώτα κόμματα που υπήρξαν ήταν το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσικό. Στη συνέχεια (και μετά τη δολοφονία του μοναδικού ανθρώπου που θα έκανε τη χώρα μας κράτος, του Καποδίστρια), είχαμε ηγεμόνες Βαυαρούς, Δανούς και Γερμανούς. «Στηθήκαμε» ως κράτος, με μεγάλα δάνεια και χρέη προς τις οικονομικά ισχυρές χώρες.

Το πελατειακό κράτος, που υπάρχει σήμερα, εκτός όλων των άλλων ήταν κυρίως αποτέλεσμα της διαφθοράς από τις ξένες μεγάλες δυνάμεις. Ένα κράτος δύσκαμπτο, με αδιάφορους πολίτες και μη ανταποδοτικούς νόμους.

Στον 20ο αιώνα, όλο όσοι διετέλεσαν Πρωθυπουργοί ήταν ή θρεμμένοι, ή μεγαλωμένοι πολιτικά ή υπόδουλοι ξένων χωρών. Εκείνες καθόριζαν τη λειτουργία του ελληνικού κράτους και η λειτουργία του κράτους με τη σειρά της καθόριζε τη νοοτροπία του Έλληνα πολίτη.

Η διαφθορά και η αδιαφορία είναι αποτέλεσμα, όχι αιτία, του κράτους που μας στήσανε, έχοντάς μας στο χέρι με τεράστια χρέη, έτσι ώστε τις επιδοτήσεις να τις παίρνουν οι ανίκανοι ΧΩΡΙΣ κρατικό έλεγχο, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι να ΜΗΝ τιμωρούνται, οπότε να ενθαρρύνεται η διαφθορά και τα λαμπρά επιστημονικά μυαλά να μην έχουν τομέα να απορροφηθούν και να αναγκάζονται να στελεχώσουν μηχανισμούς άλλων χωρών.

Το επίπεδο διαφθοράς της Ελλάδας είναι ανάλογο αντιστοίχων χωρών με εγκάθετες κυβερνήσεις (βλ. Λατινική Αμερική, Αφρική, Μέση Ανατολή) και ΜΗ νομίζετε πως ο ωχαδερφισμός είναι “προνόμιο” μόνο του Έλληνα. Αυτός ο ωχαδερφισμός πώς γίνεται να εξαφανίζεται ως δια μαγείας όταν οι Έλληνες πηγαίνουν να εργαστούν σε ξένο κράτος; Μήπως δεν φταίνε τελικά οι άνθρωποι, αλλά οι μηχανισμοί που οι ξένες μεγάλες δυνάμεις έστησαν σε «αποικίες» τύπου Ελλάδας, έτσι ώστε να τις απομυζούν στον αιώνα τον άπαντα;

Νομίζω το παράδειγμα της Siemens είναι το πιο αντιπροσωπευτικό. Η εταιρεία αυτή δεν είχε καμία κύρωση από το “αδιάφθορο” γερμανικό κράτος, ίσα ίσα που μας έγινε και σύσταση να το βουλώσουμε, γιατί το να λαδώνεσαι είναι κατακριτέο, ενώ το να λαδώνεις «μαγκιά»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa