Περιφέρειες - Δήμοι

Ξέσπασε πόλεμος Πατούλη – Αγοραστού

Πατούλης – Αγοραστός

Τις μέρες των εορτών επέλεξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης να κηρύξει τον πόλεμο στις Περιφέρειες και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Κώστα Αγοραστό για τις αρμοδιότητες «γκρεμίζοντας» κάθε γέφυρα κοινών διεκδικήσεων που είχε χτιστεί ανάμεσα στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης.

Η… «επίθεση» έγινε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ όταν ο κ. Πατούλης κατήγγειλε πως «πίσω από κλειστές πόρτες κάποιοι Περιφερειάρχες, τόσο στο εσωτερικό της Χώρας, όσο και σε Ευρωπαϊκά όργανα ζητούν αρμοδιότητες και κατά συνέπεια τους συνοδευόμενους μ’ αυτές πόρους, στερώντας τους από τους Δήμους. Πάνε και τους λένε, δώστε τα σε μας όλα».

Η σκληρή απάντηση ήρθε από «διαρροές» του προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Αγοραστού σε μέσα ενημέρωσης που υποστήριζε ότι «οι περιφέρειες πραγματοποιούν έργα πνοής σε κάθε γωνιά της χώρας σε κάθε δήμο, σε κάθε πόλη και χωριό. Δεν παρακολουθούμε τον παρακμιακό ορυμαγδό της οξύτητας και των ακροτήτων. Κάποιοι κατασκευάζουν αντιπάλους για να κρύψουν τις παταγώδεις αποτυχίες τους. Το τραίνο φεύγει. Οι ράγες το ξέρουν;».

Είναι προφανές ότι χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός και προφανώς κάποια αφορμή υπήρξε για την επίθεση των Δημάρχων, άλλωστε και η απάντηση των Περιφερειαρχών δεν υποστηρίζει το αντίθετο οπότε αυτό που κρατάμε είναι ότι στην κατάληξη των δηλώσεων τους και οι δύο πλευρές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μια κοινής συνεδρίασης των δύο Ενώσεων μήπως και καταφέρουν να οδηγηθούν σε… ανακωχή.

*Από την στήλη «Δημοτικές Διαπλοκές» της εφημερίδας το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa