Κοινωνία

Κύκλωμα έριχνε επικίνδυνα απόβλητα σε οικόπεδο στον Βοτανικό έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ

απορρίματα

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν τρεις οδηγοί φορτηγών να απορρίπτουν απόβλητα σε οικόπεδο στην οδό Αγ. Πολυκάρπου στον Βοτανικό.

Έπειτα από καταγγελία και έρευνα αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Τροχαίας Αττικής συνέλαβαν τους τρεις άντρες, ηλικίας 40 και 46 ετών Έλληνες  και ένας ομογενής ηλικίας 33 ετών.

Επίσης, εκεί συνελήφθη και ένας Έλληνας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος διαχειριζόταν τον χώρο και διέθετε το οικόπεδο για την απόθεση των αποβλήτων, έναντι συμφωνημένης αμοιβής.

Από την αυτοψία που διενήργησε κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών (Ε.Υ.Ε.Π.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε ότι στο παραπάνω οικόπεδο είχαν αποτεθεί απόβλητα, σε ύψος 2 έως 6 μέτρων, μεγάλο ποσοστό των οποίων χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα, μαζί και με αστικά απόβλητα. 

Ενδεικτικά, βρέθηκαν απόβλητα μεταλλουργικά, καταστροφής ή ανακύκλωσης tonner, βαφείου υφασμάτων, πλαστικών μερών ανακυκλωμένων οχημάτων, μεταχειρισμένα ελαστικά οχημάτων, φαρμακευτικά σκευάσματα κλπ.

Τα απόβλητα, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκάλεσαν εκτεταμένη ρύπανση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες μετέφεραν και απέρριπταν τα απόβλητα το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο σε καθημερινή βάση, με το οικονομικό όφελος να υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Επίσης, εξακριβώθηκε ότι τα απόβλητα που μετέφερε ένα από τα φορτηγά, προέρχονταν από εταιρεία που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας, ο 58χρονος διευθυντής της οποίας συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa