Κόσμος Κύπρος

Κύπρος: Επιχείρησαν να κάνουν κατάσχεση στο υπουργείο Οικονομικών!

υπουργείο_οικονομικών_κύπρου

Οχήματα και έπιπλα του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου απαίτησαν να αφαιρέσουν οι επιδότες των σχετικών ενταλμάτων, προκειμένου να αποζημιωθούν ιδιώτες για απαλλοτριώσης γης οι οποίες έγιναν χωρίς τελικά να πληρωθεί το σχετικό αντίτιμο.

Οπως γράφει ο Φιλελεύθερος, τα εντάλματα αφορούσαν την κατάσχεση κρατικής περιουσίας (οχήματα και έπιπλα), μετά από απόφαση του Δικαστηρίου υπέρ της προσφυγής ομάδας πολιτών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για απαλλοτριώσεις γης, για τις οποίες δεν καταβλήθηκε εκ μέρους του κράτους το σχετικό αντίτιμο.

Εκτιμάται ότι η αξία των απαλλοτριώσεων ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, φέρονται να έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα στους επιδότες, ενώ το θέμα πλέον οδηγείται σε διαβούλευση με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση έλαβε το Δικαστήριο και στην Πάφο, όπου διατάχθηκε και πάλι κατάσχεση κρατικής περιουσίας για οφειλές του κράτους σε πολίτες.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπήρξε και πρωτοφανές περιστατικό κατά το οποίο σταμάτησαν το αυτοκίνητο του υπουργού Οικονομικών κ.Σιαρλή και το κατέσχεσαν και αυτό.

Πηγή: newpost.com

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa