Κόσμος Κύπρος

Κύπρος: Υποθηκεύουν την περιουσία τους οι Μητροπόλεις

μητροπολιτης παφου

Την επέκταση των μέτρων βοήθειας προς τους πληγέντες από την οικονομική κρίση αποφάσισε η Ιερή Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της, ανακοινώνοντας την έναρξη προσπάθειας για παροχή κοινωνικής ιατρικής περίθαλψης.

Ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε, μετά τη συνεδρία, πως αποφασίστηκε όπως κάθε Μητρόπολη υποθηκεύει την περιουσία της, στο πλαίσιο της συνέχισης παροχής βοήθειας προς τον κόσμο. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να διορίσει επιτροπή έξι ειδικών προκειμένου να μελετήσουν πώς θα μπορέσει να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας για το καλό του λαού.

Εξάλλου, η Ιερά Σύνοδος, είπε ο Πάφου Γεώργιος, «καταδίκασε με βδελυγμία τις αήθεις ενέργειες πολλών κρατικών, πολιτειακών και τραπεζικών ιθυνόντων οι οποίοι ενεργώντας προς ίδιον όφελος οδήγησαν την οικονομία του τόπου στο σημερινό αξιοθρήνητο επίπεδο».

Η Σύνοδος καλεί «όλους αυτούς όπως, συναισθανόμενοι τη βλάβη που επέφεραν στους συνανθρώπους τους, αλλά και στην πατρίδα μας της οποίας καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια, επανορθώσουν έμπρακτα το κακό που διέπραξαν».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa