Κοινωνία

Απίστευτες καταγγελίες Ρακιντζή: Εγώ στέλνω επωνύμους στη Δικαιοσύνη αλλά απαλλάσσονται…

Λέανδρος Ρακιντζής

«Στην προσπάθεια που κάνω για τους επωνύμους βρίσκω ένα τείχος και αυτό είναι τα απαλλακτικά βουλεύματα. Παραπέμπω τους επώνυμους αλλά στη διαδικασία της δικαιοσύνης βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα» δήλωσε  ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής στη Βουλή κατά την παρουσίαση της έκθεσης πεπραγμένων για το 2013, υποστηρίζοντας παράλληλα  την ανάγκη  δημιουργίας  νέων δομών για την  καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο Λέανδρος Ρακιντζής μάλιστα απευθυνόμενος στους βουλευτές ρώτησε «μήπως έχετε δει εσείς επώνυμους να πηγαίνουν σε δικαστήρια;».

Την ίδια ώρα αναφερόμενος στους ελέγχους για τις ΜΚΟ είπε ότι έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η υπηρεσία του έστειλε αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ για περαιτέρω έλεγχο, αν και όπως τόνισε ότι  «οι ΔΟΥ διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έχουν χρόνο και ζήτησαν να γίνει κεντρικός έλεγχος. Τελικά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο».

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης,αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία του, αφού χαρακτηριστικά είπε ότι λειτουργεί με μόλις 8 επιθεωρητές.«Ζήτησα ενίσχυση από τον κ. Μητσοτάκη αλλά… Δεν έρχεται και ο άλλος εύκολα να γίνει επιθεωρητής. Τρώμε μηνύσεις, αγωγές και δεν έχουμε και κάλυψη. Αυτό είναι αποτρεπτικό…», τόνισε ο Λέναδρος Ρακιντζής.

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa