Οικονομία

La Repubblica: Σενάριο διαδοχής του Σόϊμπλε από τον Σουλτς στο υπουργείο οικονομικών

Η ιταλική εφημερίδα παρουσιάζει τις εκτιμήσεις της για το χαρτοφυλάκιο του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας,  βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.
Η εφημερίδα La Repubblica, σε άρθρο της αφιερωμένο στις γερμανικές εκλογές, υπό τον τίτλο «Σουλτς-Σόϊμπλε: Το ντέρμπι για το υπουργείο Οικονομικών που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της Ευρώπης», παρουσιάζει τις απόψεις της για την επόμενη μέρα των εκλογών.
 «Ο Σόιμπλε θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών και, εκ των πραγμάτων, κύριος σκηνοθέτης της ευρωπαϊκής πολιτικής του Βερολίνου; Από την απάντηση αυτή εξαρτάται η πορεία που οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια», προσθέτει η εφημερίδα της Ρώμης.

Η La Repubblica εκτιμά ότι σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση σχηματισθεί «από την Μέρκελ, τους φιλελεύθερους και με ενδεχόμενη συμμετοχή των πράσινων, ο Σόιμπλε θα παραμείνει υπουργός οικονομικών».

Αν όμως, οι σοσιαλδημοκράτες καταφέρουν να πείσουν αρκετούς αναποφάσιστους, πετυχαίνοντας ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, και καταστεί αναγκαίος ένας νέος «μεγάλος συνασπισμός» η ιταλική εφημερίδα θεωρεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα ζητήσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών (που στη σημερινή κυβέρνηση ανήκει στους σοσιαλδημοκράτες), αλλά εκείνη του υπουργού Οικονομικών, «αποπέμποντας τον Σόϊμπλε από την πιο ισχυρή καρέκλα της Ευρώπης».

Ο αναλυτής Μαουρίτσιο Ρίτσι, υπενθυμίζει ότι ο Μάρτιν Σουλτς στα κύρια σημεία του προγράμματός του, έχει ως σημείο αναφοράς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμπεριλαμβάνει την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ «στήριξε τον Γιούνκερ στην αποδυνάμωση του θεωρήματος της λιτότητας».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa