Κοινωνία

Λακωνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε οχήματα

Αστυνομία

Περισσότερες από 30 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε αυτοκίνητα είχε διαπράξει μια εγκληματική ομάδα Βουλγάρων, στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς και του Ευρώτα Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας συνελήφθησαν 3 Βούλγαροι ηλικίας 19, 21 και 37 οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αναφέρει και μια κοπέλα 15 ετών η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση εγκληματικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψή τους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε ότι είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς και του Ευρώτα Λακωνίας, τριάντα διαρρήξεις και κλοπές σε οχήματα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητα καυσίμων, τμήματα εξαρτημάτων από τα οχήματα, καθώς και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Γυθείου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa