Πολιτική

Λέανδρος Ρακιντζής: Ένα εκατ. υπάλληλοι ήταν πολλοί…τώρα οι 750.000 δουλεύουν καλύτερα

Παπούλιας

Για «αισθητή βελτίωση» στη Δημόσια Διοίκηση έκανε λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπου του υπέβαλλε την έκθεση για το 2013.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ανέφερε χαρακτηριστικά παραδίδοντας στον κ. Παπούλια την ετήσια έκθεση: «Σας φέρνω καλά νέα: το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται. Γίνονται δομές, πάμε σε καλό δρόμο», ενώ πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα. Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους 750.000, δουλεύουν καλύτερα».

Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής επισήμανε ότι: «η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς».

Μάλιστα στην παρατήρηση του Κάρολου Παπούλια για το εάν έχει σημειωθεί βελτίωση ο κ. Ρακιντζής απάντησε ότι υπάρχει«βελτίωση αισθητή».

Τέλος, υπογράμμισε ότι: «Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων, και οι αποδόσεις είναι καλύτερες. Και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται. Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή», ενώ ευχήθηκε «να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa