Πολιτική

Λεουτσάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε μνημονιακό κόμμα

Στάθης Λεουτσάκος

Ως μνημονιακό κόμμα χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Λεουτσάκος, που τόνισε πως θα επιθυμούσε και μια εκλογική συνεργασία με το ΚΚΕ.

«O ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε καταργήθηκε με ευθύνη του προέδρου του» τόνισε στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης. «Απαξίωσε τα όργανα και χωρίς απόφαση οργάνων ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια στροφή 180 μοιρών. Απαξιώθηκαν τα όργανα και μια μικρή ομάδα στο Μαξίμου οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακό λαϊκό ριζοσπαστικό κόμμα σε ένα μνημονιακό κόμμα» συμπλήρωσε.

Τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας θα κρατήσουν τα καλύτερα στοιχεία από τον ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα έχουν σκοπό να εκφράσουν πολιτικές ομάδες, πρόσωπα συλλογικότητες «που θέλουν να υπερασπιστούν τη λαϊκή κυριαρχία της χώρας».

Σχετικά με το ΚΚΕ τόνισε πως θα επιθυμούσαν να συμμετέχει στην δημιουργία ενός ευρύτερου λαϊκού μετώπου. «Όχι κατ’ ανάγκη να προχωρήσει, να συνεργαστούμε και εκλογικά ή έστω μετεκλογικά με όποια μορφή επιθυμεί» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας.

Όπως ανέφερε το ΚΚΕ κρύβεται και «αντί να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες για να βγει ο λαός στο προσκήνιο και η χώρα από την κρίση, είναι περιχαρακωμένο στα τείχη του Περισσού. Κατά τη γνώμη μου το ΚΚΕ σήμερα βρίσκεται σε μια παρέκκλιση από πολιτικής και ιδεολογικής πλευράς, δεν ανταποκρίνεται σε ιστορικούς ρόλους που έχει να παίξει».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER