Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία καταθέτει αυτή την ώρα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αποκάλυψε την ύπαρξη «μαύρης τρύπας» ύψους 230 εκατ. στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναλυτικότερα, στην εισηγητική του τοποθέτηση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε «ληστεία του ελληνικού λαού» μιλώντας για για «μαύρη τρύπα» του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταθέτοντας παράλληλα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία στοιχεία για τα λεγόμενά του.

Όπως τόνισε ο Παύλος Πολάκης το ΚΕΕΛΠΝΟ διατηρούσε πάνω από 30 λογαριασμούς σε τράπεζες, γεγονός που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους οργανισμούς.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια το αθροιστικό υπόλοιπο του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 31/12/14 ήταν 3.173.703 ευρώ, τη στιγμή που ο οργανισμός είχε επιχορηγηθεί συνολικά με περίπου 750 εκατ. ευρώ και είχε έξοδα περίπου 520 εκατ. ευρώ.

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι πληρώνονταν προμήθειες και υπηρεσίες δύο φορές, κάνοντας λόγο για «συμμορία» μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Η μαύρη τρύπα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανακαλύφθηκε πριν από 10 μέρες»

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης έκανε γνωστό πως η «μαύρη τρύπα» ανακαλύφθηκε πριν από 10 μέρες, καθώς δεν υπήρχαν συγκεντρωμένα λογιστικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρίως από το 2011 και έπειτα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «κρύψιμο στοιχείων» που προκαλούσε εμπόδια στην έρευνα που διεξαγόταν, με αποτέλεσμα να μην υπήρχε μέχρι σήμερα εικόνα του όλου. Κατά τα λεγόμενά του, μέχρι το 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ τηρούσε λογιστικά βιβλία, ωστόσο, από το 2011 και μετά το συγκεκριμένο λογισμικό πρόγραμμα απεγκαταστάθηκε και για το 2013 – 2014 υπάρχουν μόνο φύλλα excel για τη ροή του δημόσιου χρήματος στο Κέντρο.

Στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο δάνειο των 200 εκατ. ευρώ που πήρε το ΚΕΕΛΠΝΟ, με εγγύηση του Δημοσίου, για την προμήθεια 16 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ώστε να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» της γρίπης το 2008.

Σχολιάστε ...