Κοινωνία

Lockdown: Κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 τάσσεται ο Εξαδάχτυλος

Κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 τάχθηκε σήμερα ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος διότι δημιουργεί χειρότερο συνωστισμό.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τάχθηκε σε σημερινές του δηλώσεις κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 διότι αυτή δημιουργεί χειρότερο συνωστισμό πράγμα που ευνοεί της ευκολότερη μετάδοση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο κ. Εξαδάχτυλος ανέφερε «Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 είχε μια λογική σε μικρούς οικισμούς και ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές, όπου οι άνθρωποι εργάζονται το πρωί στα χωράφια τους και επιλέγουν τις απογευματινές ώρες για να ανταλλάσσουν επισκέψεις. Στα μεγάλα αστικά κέντρα βλέπουμε ότι συμπιέζει τους ανθρώπους. Βλέπουμε για παράδειγμα ότι πιέζονται τα ραντεβού στα ιατρεία της Πάτρας, διότι όλοι προσπαθούν να εξυπηρετηθούν πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας».

Στη συνέχεια προσθέτει πως το ίδιο ισχύει και για την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα Σαββατοκύριακα, καθώς παρατηρείται μεγαλύτερος συνωστισμός σε μέρη όπως η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και σε σούπερ μάρκετ τις επιτρεπόμενες ώρες.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa