Κοινωνία

«Λουκέτο» σε μεγάλο εκπαιδευτικό όμιλο λόγω χρεών – Έλεγχος και σε μεγάλο κολέγιο

Ερωτηματικό

Κλείνει ο εκπαιδευτικός όμιλος ΙΕΚ ΔΟΜΗ και όλες οι εταιρείες που αποτελούν παρακλάδια του, καθώς οι εκπρόσωποί του χρωστούν στο ΙΚΑ 20 εκατ. ευρώ.

Αυτό ανακοίνωσε  ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Όπως είπε ο υπουργός η πολιτική του στο θέμα της λειτουργίας των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης αυστηροποιείται και στο μέλλον κανείς δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας αν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου. Ετσι, όποιος δεν πληρώσει εφέτος για παράδειγμα στο τέλος Σεπτεμβρίου τις οφειλές του, τον Οκτώβρη θα κλείσει.

Συνολικά όπως είπε σήμερα ο κ. Σπυρόπουλος, τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης οφείλουν στο ΙΚΑ περίπου 140 εκατομμύριαευρώ!

Όσοι εκπρόσωποι κολεγίων έχουν μπει σε ρύθμιση στο παρελθόν για την εξόφληση των οφειλών τους, θα τους δοθεί μια παράταση για να ολοκληρώσουν τις ρυθμίσεις τους.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει εφέτος το κτίριο της Γλυφάδας του κολεγίου BCA, θα λειτουργήσει το κτίριο της οδού Τατοΐου, ενώ γίνεται έλεγχος στο κτίριο του στην οδό Δημητρέσσας. Τις κτιριακές προϋποθέσεις που απαιτούνται πληροί για το Ελληνοβρετανικό κολέγιο μόνο το κεντρικό του κτίριο και μόνο αυτό θα λειτουργήσει εφέτος.

Αυτή την στιγμή γίνεται έλεγχος σε άλλο κολέγιο στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και είναι πιθανόν επίσης να μην λειτουργήσει εφέτος, οπότε σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Εκτός αυτών επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, οπότε επίσης το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

Για τους φοιτητές που φοιτούσαν στα συγκεκριμένα κολέγια το υπουργείο Παιδείας και η Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα προσπαθήσουν στο μέτρο που μπορούν να λάβουν μέριμνα.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER