Οικονομία

«Λουκέτο» στο Taxis λόγω Κουαρτέτου – Πότε ξεκινούν τελικά οι δηλώσεις

Φορολογικές Δηλώσεις

Οι… κοινές δηλώσεις των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς επίσης και οι διαβουλεύσεις του οικονομικού επιτελείου με το Κουαρτέτο φαίνεται ότι θα κρατήσουν κλειστό τουλάχιστον ως τον Μάρτιο το Taxisnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Παρότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδίαζε οι δηλώσεις να ξεκινήσουν από 1ης Φεβρουαρίου, αλλά τελικά η έναρξη της υποβολής του Ε1 θα κρατήσει αρκετές μέρες ή και εβδομάδες ακόμη, μέχρι να συμφωνηθούν και να ψηφιστούν νομοθετικές διατάξεις που είναι απαραίτητες πριν την υποβολή των δηλώσεων.

Αν δεν βρεθεί νωρίτερα άλλο νομοσχέδιο, στην χειρότερη περίπτωση, οι ειδικές διατάξεις που απαιτούνται θα προστεθούν –με μορφή τροπολογίας πιθανότατα- στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές θα συμφωνηθούν με τους θεσμούς για την κλίμακα φόρου εισοδήματος του 2016, τους αγρότες, τα ενοίκια κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ως τα μέσα Μαρτίου να μην καταστεί εφικτή η έναρξη υποβολής των δηλώσεων, αν και η διορία υποβολής τους τελειώνει βάσει νόμου στο τέλος Απριλίου –και αυτό επίσης μόνον με άλλο νόμο μπορεί να αλλάξει.

Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa