Πολιτική

Mεϊμαράκης: «Τιμητική για τη χώρα η πρόταση για Νόμπελ σε Έλληνα πρωθυπουργό»

Έκπληξη και πολλά σχόλια έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δηλώσει ότι είναι τιμητική για τη χώρα η πρόταση για Νόμπελ σε οποιονδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό.

Πολλά «γαλάζια» στελέχη αντέδρασαν σε αυτή την τοποθέτηση, καθώς θεωρούν ότι έτσι δεν γίνεται αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Βέβαια, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν πολύ προσεκτικός στη διατύπωσή του σε ερώτηση του ΑΠΕ για την πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεκριμένα είπε: «εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί την εντύπωση ότι ίσως είναι εκ του πονηρού. Όμως η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».

Σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «η ΝΔ έχει αναλύσει εκτενώς τη θέση της και έχει καταστήσει σαφές ότι δεν συμβαδίζει με το πνεύμα του Βουκουρεστίου. Η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε επισπεύδουσα χωρίς να εξηγήσει το γιατί. Λειτούργησε μονομερώς, χωρίς να επιδιώξει εθνική συνεννόηση που ήταν και η απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa