Πολιτική

Mε μια δηκτική επιστολή απάντησε στον Κοντονή ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας

Επιστολή με πολλές αιχμές και νόημα έστειλε στον Έλληνα ομόλογό του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας Ούρμας Ρέινζαλου, μετά από την άρνηση του Σταύρου Κοντονή να παρευρεθεί σε ημερίδα που οργάνωσε η εσθονική προεδρία σχετικά με τα «εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων».

Στην επιστολή που  αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του εσθονικού υπουργείου, ο κ. Ρέινζαλου εκφράζει την πεποίθηση ότι η «καταδίκη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικά για τους υπουργούς Δικαιοσύνης των οποίων υποχρέωση είναι να διαφυλάττουν και να υπηρετούν το νόμο και την τάξη».

Στην αρχή της επιστολής, ο Εσθονός υπουργός αναφέρει πως λυπάται για την απόφαση του κ. Κοντονή αλλά «εκτιμά την εξήγησή του για την άρνησή του να παραστεί». Σπεύδει, όμως, να εκφράσει τη διαφωνία του με την επιχειρηματολογία του Έλληνα ομολόγου του.

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θέλει να ανοίξει «ντιμπέιτ» για την ευρωπαϊκή ιστορία του 20ου αιώνα – ένα έργο, που όπως ισχυρίζεται, ανήκει στους ιστορικούς, τους δικηγόρους, τους φιλοσόφους αλλά και τους πολιτικούς επιστήμονες.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa