Πολιτική

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα τιμωρηθεί ο ανάδοχος αν δεν συνεχίσει τα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης

Χρυσοχοΐδης

Να εφαρμόσει τις ρήτρες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση απείλησε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την ανάδοχο του Μετρό Θεσσαλονίκης, έπειτα από δηλώσεις της ότι σταματά την εκτέλεση των εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι οι δηλώσεις της αναδόχου «δεν έχουν καμία νομική βάση, είναι απαράδεκτες, μη νόμιμες και άρα απορριπτέες». «Θα εφαρμοστεί η σύμβαση και ο νόμος», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν δικαιολογούνται αυτές οι ενέργειες, η διακοπή των εργασιών».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα χρηματοδότησης και περιβαλλοντικών όρων» και προειδοποίησε ότι «αν ο ανάδοχος δεν θέλει να υλοποιήσει το έργο, τότε θα εφαρμοστούν οι πιο αποφασιστικές ρήτρες που προβλέπονται». Υπέρ μίας συμβιβαστικής λύσης τάχθηκε η Ασ. Ξηροτύρη, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι «είναι περιουσία της πόλης το αρχαιολογικό εύρημα» στην Ελ. Βενιζέλου, για το οποίο «έγιναν όλες οι ενέργειες για να εκτεθεί όπως βρέθηκε».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa