Αθλητικά

Μάντης – Καγιαλής: Χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα – «Περήφανοι που είμαστε Έλληνες!»

«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω μας, παλέψαμε όσο μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν νικητής στο Λονδίνο και παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τώρα πια! Αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία, είναι η δικαίωση μιας δουλειάς που είχε πολύ κόπο και προγραμματισμό», είπε ο Παύλος Καγιαλής μιλώντας σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Μάντης τόνισε: «Στην τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε τον στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, πλέον θέλουμε και άλλα μετάλλια. Είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε όταν χάσαμε την πρόκριση για το Λονδίνο. Αλλά πεισμώσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο εδώ».

Οι Έλληνες πρωταθλητές μόλις… πάτησαν στη στεριά, πανηγύρισαν ξέφρενα την επιτυχία τους μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Το ελληνικό πλήρωμα έδωσε μία τεράστια μάχη με το πλήρωμα της Αυστραλίας την κούρσα των μεταλλίων. Τελικά οι Μπέλτσερ και Ράιαν ήταν εκείνοι που τερμάτισαν μία θέση παραπάνω από τους Μάντη και Καγιαλή, με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο και οι Έλληνες το χάλκινο.

Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις πρώτες δύο σημαδούρες. Στην τρίτη σημαδούρα ο Ράιαν γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και το ελληνικό πλήρωμα να περάσει μπροστά. Την ίδια ατυχία είχε όμως και ο Παναγιώτης Μάντης στην τελευταία σημαδούρα, με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να τερματίσουν στην ένατη θέση και οι Έλληνες στη δέκατη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa