Πολιτική

Μάρδας: Πως θα μετατρέψω την Αιγιλεία σε «θερινό Νταβός» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημήτρης Μάρδας

«Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάρδας, κάνοντας αναφορά στο επενδυτικό πλάνο με στόχο τη μετατροπή ελληνικού νησιού σε «θερινό Νταβός».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαιώνει το σχέδιο που είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής και αφορά το νησί Αιγιλεία, απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μάρδας εξήγησε πως το πλάνο δεν περιλαμβάνει σημαντικές δαπάνες από το ελληνικό Δημόσιο καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ.

«Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη – μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα» αποκαλύπτει ένα ακόμη επενδυτικό πλάνο του κ. Μάρδα, πέρα από το προαναφερόμενο και εκείνο με την κωδική ονομασία «Σίρλεϊ Μπάσεϊ» και το οποίο αφορά διοργάνωση μεγάλης συναυλίας.

Το τρίτο πλάνο, «ο θρόνος του Δία», περιλαμβάνει επενδύσεις στον Όλυμπο.

Όπως γράφει ο «Βηματοδότης», αφορά σκέψεις κατασκευής τεσσάρων καταφυγίων- άλλων δύο δηλαδή καθώς ήδη δύο υπάρχουν- τη δημιουργία δρόμων που να τα συνδέουν και τη φωταγώγησή τους, προκειμένου να έρθουν και οι ταβερνούλες κοντά στα καταφύγια. Όσο για το πρόβλημα που αφορά τη μετάβαση των τουριστών στο «Θρόνο του Δία», ο κ. Μάρδας πρότεινε διαδρομές με ελικόπτερο, από το Λιτόχωρο.

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa