Κόσμος

Μαρί Λεπέν: Δεν συμφωνούμε με όλο το πρόγραμμα… θα χαρούμε όμως με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» στις ελληνικές εκλογές δήλωσε ότι ελπίζει η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν, μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde..

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μ. Λεπέν.

«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Προσθέτει δε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Η Μ. Λεπέν τονίζει, πάντως, ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι τακτική και ειδικού χαρακτήρα, ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στηνΙσπανία, το πλέον συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη από μέρους του» της Ε.Ε.

Η εφημερίδα εκτιμά, πάντως, ότι η υποστήριξη της Μ. Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από την Χρυσή Αυγή.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa