Κόσμος

Μαρί Λεπέν: Η Μέρκελ ασκεί μια πολιτική που ωφελεί μόνο τη Γερμανία

Μαρίν Λεπέν

Για έκρηξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας, έκανε λόγο η πρόεδρος του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου» Μαρί Λεπέν σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η κ. Λεπέν ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Αν δεν βλέπει την απελπισία στην οποία έχουν πέσει οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τότε η Γερμανία θα καταστεί μισητή».

Παράλληλα κατηγόρησε, τη Άνγκελα Μέρκελ ότι ασκεί μια πολιτική που ωφελεί μόνο τη Γερμανία και βλάπτει τις υπόλοιπες χώρες. Ωστόσο δεν επέκρινε την γερμανίδα καγκελάριο επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ. «Κατηγορώ τους γάλλους ηγέτες που δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας. Ένα ισχυρό ευρώ θα καταστρέψει τη Γαλλία» τόνισε.

Στη συνέντευξη της, υπερασπίστηκε τη θετική στάση που κράτησε για τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης λέγοντας: «Έχω έναν ιδιαίτερο θαυμασμό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν γιατί δεν δέχεται να του επιβάλουν τις αποφάσεις του ή τάδε ή η δείνα χώρα. Υπερασπίζεται πρώτα τα συμφέροντα της Ρωσίας. Υπ’ αυτή την έννοια, τρέφω για τον κ. Πούτιν τον ίδιο σεβασμό όπως για την κ. Μέρκελ».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa