Κόσμος Μαρς

MD 969: Το «κεντρί» της αμερικανικής αεροπορίας στρατού

Το νέο ελικόπτερο ελαφράς επίθεσης της αμερικανική αεροπορίας στρατού είναι αυτό που δίνει ταχυκινησία και την δύναμη πυρός που ο αμερικανικός στρατός αναζητούσε. Το ελικόπτερο παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Ατλάντα  και για όσους γνωρίζουν θα είναι επάξιος αντικαταστάτης του θρυλικού Kiowa warrior.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είναι πολύ ισχυρά, και  ευέλικτα, τα MD 969. Είναι ελικόπτερα διπλού κινητήρα ελαφριάς επίθεσης που προσφέρουν εντυπωσιακή αντοχή, ταχύτητα, ευελιξία και απαράμιλλη ασφάλεια. Τα ελικόπτερα παρασκευάζονται MD Helicopters Inc. Θα πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι το μόνο στην κατηγορία του το οποίο διαθέτει Common Launch Tube System πράγμα που του προσφέρει μια ασύγκριτη ισχύ και θα γίνει πρότυπο αναφοράς επιδόσεων και δυνατοτήτων για μελλοντικές εξελίξεις ελικοπτέρων διπλού κινητήρα.

Ο Πρόεδρος της Systima Technologies, Inc. που σχεδίασε το Common Launch Tube (CLT) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το CLT αποτελεί μέρος ενός ευέλικτου συστήματος εκτόξευσης roll-on / roll-off, το οποίο ενσωματώνεται εύκολα στις υπάρχουσες πλατφόρμες. Ο εξαιρετικά ικανός εκτοξευτής έχει ήδη επιτρέψει στις δυνάμεις SOCOM να διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα όπλων και αισθητήρων ακριβείας που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη των αποστολών τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τα Ελικόπτερα MD για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο ευελιξίας των ελικοπτέρων MD 969 Twin Attack».

Από θέμα οπλοστασίου το MD 969 διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που μπορεί να παρουσιάσει η αμερικανική πολεμική μηχανή. Έχει την δυνατότητα να εξοπλιστεί με πυρομαχικά ακριβείας μέχρι και 7 lightweight AGM-176 Griffin πυραύλους. Το Systima Common Launch Tube System το οποίο επίσης διαθέτει θα επιτρέψει επίσης στους χειριστές των MD 969 να εκπέμπουν αισθητήρες εδάφους και sonobuoys, διευρύνοντας έτσι τις λειτουργικές δυνατότητες που σχετίζονται με την περιπολία των συνόρων και την πρόληψη της πειρατείας.

Οι κατασκευαστές του έδωσαν την δυνατότητα να μπορεί να φέρει εκτοξευτήρα μικρών UAS / UAV, που θα παρέχει αυξημένη εποπτεία της κατάστασης τόσο για τις χερσαίες δυνάμεις όσο και για τις εναέριες, όταν παρεμποδίζεται η οπτική επαφή ή οι αισθητήρες επί του σκάφους είναι ανεπαρκείς.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa