Κοινωνία

Με εντάσεις ξεκίνησε η δίκη για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Φυλακές Κορυδαλλού

Οι δύο από τους έξι κατηγορούμενους, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και ο Νίκος Ρωμανός δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων», ενώ επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον των μελών του δικαστηρίου. 

Επεισοδιακά ξεκίνησε η δίκη των έξι κατηγορουμένων για ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Οι κατηγορούμενοι, τόνισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».

Δήλωσαν επίσης εναντίον του συστήματος, ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν παρών χωρίς την παρουσία συνηγόρων, θέλοντας να δείξει με τον τρόπο αυτόν ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Στον κατηγορούμενο διορίστηκε συνήγορος από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου.

Εκτός από τους δύο, κατηγορούμενοι είναι και οι: Ανδρέας Μπουρζούκος, Ανάργυρος Ντάλιος, Δημήτρης Πολίτης και Φοίβος Χαρίσης Πούλος.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού.

Και οι έξι δικάζονται για τα επεισόδια στο Βελβεντό Κοζάνης, όπου την 1η Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθησαν να διαπράττουν δύο ληστείες στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 



 

 

 

Karfitsa