Κόσμος

Μετά από 4 μήνες ξεκινούν πάλι οι έρευνες για το χαμένο Μαλαισιανό Boeing

Μετά από παύση τεσσάρων μηνών, η αναζήτηση για την πτήση MH370 MalaysiaAirlines, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο με 239 άτομα επιβαίνοντες, θα ξαναρχίσει στην έκταση του νότιου Ινδικού Ωκεανού. Οι ερευνητές είναι εξοπλισμένοι με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα και είναι αποφασισμένοι να λύσουν ένα από τα πιο περίπλοκα μυστήρια αερομεταφορών στον κόσμο.

Το πρώτο από τα τρία πλοία που θα περάσουν μέχρι και ένα χρόνο αναζητώντας συντρίμμια στη δυτική ακτή της Αυσταλίας είναι το ToGoPhoenix. Αναμένεται να φτάσει στη ζώνη έρευνας την Κυριακή.

Για το «οργώσουν» το νερό το πλήρωμα τα χρησιμοποιεί σόναρ, βιντεοκάμερες και αισθητήριες καυσίμων.

Οι έρευνες είχαν σταματήσει για λίγους μήνες ώστε να μπορέσουν τα πληρώματα να χαρτογραφήσουν το βυθό της περιοχής αναζήτησης.

Η περιοχή αναζήτησης βρίσκεται κατά μήκος αυτού που είναι γνωστό ως το «έβδομο τόξο» ένα τμήμα του ωκεανού όπου οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροπλάνο  έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη.

Παρόλα αυτά επειδή υπήρξαν ψευδείς συναγερμοί από υποβρύχια σήματα που λανθασμένα θεωρήθηκαν ότι προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, οι αξιωματούχοι πλέον δηλώνουν απλά «συγκρατημένα αισιόδοξοι« παρά σίγουροι πλέον.

Τα πλοία των ερευνών θα χρησιμοποιήσουν towfish, υποβρύχια σκάφη εξοπλισμένα με σόναρ που δημιουργούν εικόνες του πυθμένα της  θάλασσας. Τα towfish μεταδίδουν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, κινούνται αργά στο νερό με παχιά καλώδια μέχρι και σε απόσταση 10χμ. Αν εντοπιστεί κάτι στο σόναρ θα ανασύρεται και θα εξοπλίζεται με βιντεοκάμερα προκειμένου να «δουν» τι έπιασε το σήμα.

Τα πληρώματα πιθανότητα θα εργάζονται όλο το 24ωρο και θα αποτελούνται από 25-35 άτομα. Τα πλοία θα μένουν στο σημείο αναζήτησης μέχρι και 30 μέρες πριν επιστρέψουν στην ακτή για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα.

«Το κάνουμε αυτό κυρίως επειδή υπάρχουν οικογένειες των 239 ανθρώπων που δικαιούνται μια απάντηση. Εμείς θα παρέχουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας θα είναι πραγματικά καλές, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση επιτυχίας» δήλωσαν οι επικεφαλής των ερευνών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa