Παρασκηνιακά Περιφέρειες - Δήμοι

Μετά την Κίνα «χτύπησε» και τη Ρωσία ο Ψηνάκης

Στο Ρωσοελληνικό φόρουμ που διοργανώνεται στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους Ρωσίας – Ελλάδας που είναι το 2016, μίλησε ο δήμαρχος Μαραθώνα και πρόεδρος της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, Ηλίας Ψηνάκης. Ο οποίος μάλιστα έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έσπευσαν να τον καταχειροκροτήσουν, τόσο όταν ανέβηκε στο βήμα, όσο και όταν τελείωσε την ομιλία του.

Στο φόρουμ με θέμα την διαπεριφερειακή και διαδημοτική ανθρωπιστική συνεργασία μετείχαν 88 δήμαρχοι της Ρωσίας, Ρώσοι αξιωματούχοι καθώς και εκπρόσωποι του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της οικονομίας και της εκπαίδευσης της Ρωσικής Δημοκρατίας.

Ο Ηλίας Ψηνάκης στην ομιλία του τόνισε:

«Εξοχότατοι κ Δήμαρχοι και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι μέλη των Ρωσικών αποστολών.
Καλημέρα σας.

Με τους περισσότερους γνωριζόμαστε σ αυτή την αίθουσα για τους υπόλοιπους που δεν γνωριζόμαστε θα μου επιτρέψετε να συστηθώ. Λέγομαι Ηλίας Ψηνάκης και είμαι Δήμαρχος Μαραθώνα ,επικεφαλής του γραφείου των Διεθνών Δημόσιων σχέσεων της ΚΕΔΕ ,Πρόεδρος του Marathon Foundation και το βασικότερο που αφορά στο συγκεκριμένο Ρωσοελληνικό Forum,Πρόεδρος της Αμφυκτιονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων .Εδώ ήρθα όμως να σας μιλήσω σαν Έλληνας που αγαπάει τη πατρίδα του και ξέρει να εκτιμάει και να σέβεται τις αξίες των άλλων χωρών. Σαν Ελληνας ξέρω πολύ καλά ότι η Ρωσία και η Ελλάδα από την αρχαιότητα έχουν στενούς δεσμούς και οι δυο χώρες μας έχουν τον ιερότερο και ισχυρότερο δεσμό που είναι η ορθοδοξία.

Σ αυτους τους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε σε όλο το πλανήτη η ορθοδοξία είναι το όχημα που μπορεί να ενώσει περισσότερο τις σχέσεις των δυο χωρών μας. Αυτό μόνο κάλο μπορεί να κάνει.

Θα είμαι πάρα πολύ σύντομος για να μην σας κουράσω και αυτό που θέλω να πω στους εξοχοτατους Δημάρχους των Ρωσικών πόλεων είναι ότι φέτος το 2016 δημιουργήσαμε στην Ελλάδα την Αμφυκτιονια των Αρχαίων Ελληνικών πόλεων σε επίπεδο Εθνικό όπου αποτελείται από 160 καλλικρατικους Δήμους με προοπτική να φτάσει τους 215.

Αλλά Αρχαίες Ελληνικές Πόλεις δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν στη Ρωσία στην Ισπανία ,Γαλλία ,Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Αλβανία, Κύπρο Τουρκιά, Αίγυπτο και γενικά σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο.

Αμφυκτιονια είναι ένας αρχαίος Ελληνικός όρος που σημαίνει μια Ιερά Συμμαχία άλλα ουσιαστικά σ αυτή τη περίπτωση είναι ένας οργανισμός που αφορά στον πολιτισμό αθλητισμό ,τουρισμό ,εμπόριο, επικοινωνία ,ανάπτυξη ,επιχειρηματικοτητα ,εκπαίδευση κλπ μεταξύ όλων αυτών των Πόλεων σε όλα αυτά τα Κράτη.

Η Α.Ε. Πρέσβης της Ρωσίας κ. Andrey Maslov με έχει τιμήσει με τη φιλιά του και έχουμε άψογη συνεργασία. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει την πατρίδα του άλλα και την Ελλάδα που παρεμπιπτωντος μιλάει καλύτερα Ελληνικά και από μένα με τον οποίο επίσης θα κανονίσουμε την ένταξη των αρχαίων ελληνικών πόλεων που βρίσκονται στη Ρωσία στην Αμφυκτιονία.

Αυτό που ήρθα να σας πω είναι ότι θέτω την Αμφικτυονια και τον εαυτό μου προσωπικά στην απόλυτη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού ,εκπαίδευσης ,τουρισμού ,επιχειρηματικοτητας ,ανάπτυξης εμπορίου ,αθλητισμού και επικοινωνίας.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Всем большое спосибо! (Σας ευχαριστώ όλους)»

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa