Τεχνολογία

Μεταφρασμένες βίντεοκλήσεις από το Skype!

skype

Η νέα παροχή της Microsoft λέγεται  Skype Translator και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς.

Η νέα αυτή εφαρμογή θα παρέχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων Skype με μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο.

Οι γλώσσες υποστήριξης σε πρώτο πλάνο θα είναι τα αγγλικά και τα γερμανικά και η πρώτη επίδειξη πραγματοποιήθηκε ήδη, στα πλαίσια του συνεδρίου Code.

Ο Gurdeep Pall, αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης και η γερμανόφωνη υπάλληλος της εταιρείας Diana Heinrichs, χρησιμοποίησαν την εφαρμογή, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella δήλωσε πως η νέα εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει γλώσσες και να παρέχει αυτόματη μετάφραση με μορφή υποτίτλων.

Σε αρχικό όμως στάδιο και μέχρι να τελειοποιηθεί η εφαρμογή,η ολοκλήρωση της καταγραφής δε θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Ο  Gurdeep Singh Pall, στο επίσημο blog της Microsoft αναφέρει πως  ” για πάνω από μια δεκαετία, το Skype φέρνει τους ανθρώπους κοντά, για να σημειώνουν πρόοδο σε ό,τι έχει σημασία για αυτούς. Σήμερα έχουμε πάνω από 300 εκατ. συνδεδεμένους χρήστες κάθε μήνα και πάνω από δύο δισ. λεπτά συζήτησης κάθε μέρα, καθώς το Skype σπάει τα φράγματα επικοινωνίας παρέχοντας ήχο και βίντεο σε ένα εύρος συσκευών, από PC και tablets μέχρι smartphones και τηλεοράσεις. Αλλά τα γλωσσικά φράγματα ήταν εμπόδιο στην παραγωγικότητα και την ανθρώπινη διασύνδεση. Το Skype Translator μας βοηθά να ξεπεράσουμε αυτό το φράγμα” και συνεχίζει, «φανταστείτε στο πολύ κοντινό μέλλον τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να γεφυρώνουν τα γεωγραφικά και γλωσσικά όρια για να συνδέονται…με τρόπους που ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν δυνατοί».

Το Skype translator θα παρέχεται σε μορφή beta για τα Windows 8, ενώ μέχρι στιγμής αναπτύσσεται από κοινού με το Skype και την ομάδα Microsoft Translator.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa