Πολιτική

Μετωπική κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για την… ημερομηνία των ευρωεκλογών

Σαμαράς Τσίπρας

Για εκτροπή μιλά ο Τσίπρας με αφορμή σκέψεις να διεξαχθούν 18 Μαΐου

Νέα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών και εάν αυτές θα συμπέσουν με την πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Συγκεκριμένα η ημερομηνία των ευρωεκλογών είναι η 25η Μαΐου. Η πρόθεση της κυβέρνησης, όμως, να τοποθετήσει τον πρώτο γύρο στις τοπικές εκλογές στις 18 Μαΐου, ώστε να συμπέσει ο δεύτερος γύρος με τις ευρωεκλογές θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτροπή και προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να αποφύγει τη δεινή ήττα και στα δύο μέτωπα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, μιλώντας προχθές στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μαθαίνουμε ότι μέσα στον πανικό τους για την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα, μαγειρεύουν διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για πολύ φτηνό τέχνασμα, το οποίο μόνο το φόβο τους μπροστά στην εκλογική ήττα αποδεικνύει. Διότι γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του Μνημονίου. Και δεν θέλουν να πάνε σε δεύτερο γύρο περιφερειακών με την ήττα των ευρωεκλογών στο κεφάλι. Γιατί θα σαρωθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επενδύουν και ελπίζουν στην αποχή. Εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουν μέχρι αυτού του σημείου. Δεν θα φτάσουν στο σημείο της θεσμικής εκτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα αναμένεται να πάρει ιδιαίτερες διαστάσεις, αν σκεφτεί κανείς πως ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και θα έχει ευρύτερο ακροατήριο στην Ευρώπη. Το ιδιαίτερα εκρηκτικό κλίμα επιβαρύνει και η μηδενική σύμπλευση στις απόψεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa