Απόψεις Άρθρα

Μια Περιφέρεια – Σύμμαχος του πολίτη

Περικλής Κόλιας

Του Περικλή Κό

Οι Περιφερειακές Εκλογές 2014 πρέπει να σηματοδοτήσουν μια νέα σελίδα για την Περιφέρεια της Αττικής, της οποία η απερχόμενη διοίκηση δεν έχει να επιδείξει κάτι περισσότερο από χρεοκοπημένες αντιλήψεις και ανεύθυνους λαϊκισμούς που μόνο ένα αποτέλεσμα είχαν: Εγκατάλειψη.

Η Περιφέρεια της Αττικής χρειάζεται ανθρώπους που θα στηρίξουν τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, που θα στηρίξουν τις προσπάθειες διαμόρφωσης ενός ριζικά νέου τοπίου και που πάνω από όλα δεν θα έχουν στόχο την προσωπική ανάδειξη αλλά την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Πίστευα και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το παρόν της Αττικής και με οδηγό την Δύναμη, την Δημιουργικότητα και την Διαφάνεια να δώσουμε ένα νέο όραμα, μια νέα ελπίδα στους πολίτες της Αττικής ώστε να σταματήσουν να προσάπτουν στην αυτοδιοίκηση μόνο φαινόμενα κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και έλλειψης δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Αττικής θα πρέπει να νιώσουν με πειστικό τρόπο ότι η Περιφέρεια μπορεί να αποτελέσει ένα καθημερινό σύμμαχό τους στα όποια θέματα αντιμετωπίζουν.

Ο συνδυασμός “180 μοίρες- Η Αττική αλλάζει πρόσωπο” μπορεί και θα τους προσφέρει αυτή την δυνατότητα καθώς η βελτίωση της καθημερινότητας και η εξασφάλιση ενός επιπέδου που αρμόζει σε ευρωπαϊκές περιφέρειες αποτελεί χρέος και όχι υπόσχεση.

Δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι έχει παράγει έργο και από την άλλη όταν βρίσκεται για παράδειγμα στο Πεδίον του Άρεως, στην καρδιά της Αθήνας, στην καρδιά της Περιφέρειας Αττικής να έρχεται αντιμέτωπος με ένα άντρο παρανομίας, μαζικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών, σκουπιδότοπο, εστία μολύνσεως για τη δημόσια υγεία αντί να απολαμβάνει ένα πνεύμονα- πρότυπο για την άθληση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Η εικόνα εγκατάλειψης που είναι εμφανής σε πολλά σημεία της Αττικής, τα οποία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας, της σημερινής περιφερειακής διοίκησης ήρθε η ώρα να τελειώσει

Μπορούμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές ώστε να ξανακτίσουμε την Αττική και να της δώσουμε την θέση και την αξία που της ανήκει.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa