Μαγειρική

Μία υγιεινή και λαχταριστή κοτόπιτα

κοτόπιτα

Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο κρούστας (περίπου 10 φύλλα) Χρυσή Ζύμη

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 στήθος κοτόπουλου φιλέτο

2 μπούτια κοτόπουλου φιλέτο

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1/4 γραβιέρα τριμμένη

1 ποτήρι γάλα

λίγο μαϊντανό, δυόσμο,

λάδι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο κατά βούληση

Εκτέλεση:

Αρχικά, βράζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή θερμοκρασία με ένα ποτήρι νερό και αφού βράσει, προσθέτουμε λάδι και το αφήνουμε να κοκκινίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Αφού τσιγαριστεί το σβήνουμε με το κρασί.

Περιμένουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 μεριές και τότε προσθέτουμε λίγο νερό (να καλύψει το μισό κοτόπουλο) προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περίπου.

Αφού βράσει το κοτόπουλο, κρατάμε το ζωμό με το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε όχι όμως σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια για να μη λιώσει στο ψήσιμο.

Σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μυρωδικά, το γάλα, το τυρί, το αλάτι, το λάδι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το ζωμό από το κοτόπουλο και τα κομματάκια κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές.

Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και στρώνουμε 4 φύλλα στη βάση, ρίχνουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε και τα υπόλοιπα 6 φύλλα από πάνω.

Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και «ραντίζουμε» με λίγο νεράκι.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 190 βαθμούς και κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας μας για μισή ώρα έτσι ώστε να ψηθεί καλά και το κάτω μέρος της πίτας μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER




Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ