Παρασκηνιακά

Μίκης Θεοδωράκης: Λυπάμαι για τον Τσίπρα – Με ξεγέλασε

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, «90 γραπτές συνεντεύξεις στο Λυκόφως», ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, μίλησε για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σχολίασε την τρέχουσα πολιτική συγκυρία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «ΒΗΜΑ FM».

Απαντώντας στο ερώτημα, τι θα έλεγε σήμερα στον Τσίπρα αν τον επισκεπτόταν ξανά, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ λυπάμαι πάρα πολύ για τη χώρα μου και λυπούμαι και για τον Αλέξη Τσίπρα, διότι έχω την εντύπωση ότι όταν γνωριστήκαμε, είχα ένα σχέδιο που θα μας έβγαζε από την κρίση και το οποίο ο Τσίπρας και ο Γλέζος το άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενθουσιάστηκαν».

«Αλλά προϋπόθεση ήταν το λαϊκό μέτωπο. Με ξεγέλασαν και οι δύο», προσέθεσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.

«Έχω πεισθεί ότι η Βουλή είναι πλέον όργανο από το οποίο η τρόικα περνάει τις αποφάσεις της, νομοτύπως, δημοκρατικά, δήθεν. Άρα έπρεπε να το πάμε διαφορετικά. Να σταθούμε στα πόδια μας, σε δύο πόδια, το ένα πόδι είναι ο λαός και το άλλο πόδι είναι η αυτάρκεια» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι» είπε καταλήγοντας ο κ. Θεοδωράκης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa